Правила збирання букета

Сьогодні ми хочемо поділитись секретами створення оригінального букета. Якщо вважаєте, що це просто – ви помиляєтесь. Тільки з досвідом приходить розуміння, що квітці потрібно допомогти проявити себе якнайкраще. Навіть красивіші суцвіття можна занапастити неправильним складанням композиції. Особливо це стосується великих букетів: якщо просто з’єднати в оберемок квіти різних сортів і кольорів, можна отримати безформну гору рослин. Давайте розбиратися в основних правилах.

На що звертати увагу

  • Стать людини. Для чоловіків і представниць слабкої статі вибираються в основному різні квіти, але є типово жіночі рослини або забарвлення. Яскраво-рожевий, ніжно-бузковий сильній половині буде недоречним. Проте є й універсальні кольори: червоні, білі або кремові троянди завжди у тренді! Для жінок найчастіше виробляють об’ємні букети заокругленої форми, для чоловіків – більш довгасті.
  • Дотримання колірної гармонії. Рідко коли вдається зробити вдалий букет більш, ніж із трьох кольорів – композиція може вийти аляпистою, надмірно строкатою. Але водночас не варто боятися букетів асорті. Уникайте кількох яскравих акцентів. Використання одного кольору, але різних відтінків надає особливу естетичність композиції. Букет у пастельних тонах завжди буде вдалим!
  • Поєднання видів. Деякі квіти погано сумісні, букет із невдалим сусідом довго не простоїть. Варто уникати конфліктуючих рослин. Наприклад, нарциси виділяють у воду щільний сік, який закупорює пори інших квітів. Це квітка-егоїст. Нарцис варто або ставити окремо від інших квітів, або зачекати хоча б на добу, коли більша частина соку вийде. Орхідеї також погано переносять поєднання з іншими рослинами. Здавалося б, такі «спокійні» квіти, як троянди та гвоздики, теж недолюблюють один одного.
  • Підготовка рослин. Перед тим, як об’єднати квіти в букет, їх потрібно підготувати: зробити косий зріз на стеблі, очистити ніжку від нижнього листя та поставити рослини у воду, насититися вологою для подальших робіт.
  • Пакування. Це завершальний штрих створення букета, його «родзинка». Пакування не повинно бути занадто багато, пам’ятайте, що це лише доповнення. Пишний букет можна обернути флористичним матеріалом – поліетилен, сіточка, мішковина, крафт. Витончену композицію достатньо обв’язати стрічкою.

Пробуйте, експериментуйте! Хто знає, можливо, флористика – ваше покликання? 😉

великий мікс букет фото
Для замовлення квітів телефонуйте
☎ +38(098)388-27-00 (Viber WhatsApp)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *